Hjem
Klubbnyheter
Aktivitetskalender
Bilder fra turer og treff
Klubbeffekter
Rabattavtaler
Om klubben
Styret

Hamarløpet
Helgøya rundt

Eldre litteratur
En motorveteran
Bryllupskjøring
Kontakt oss
Innmelding


LMK
Mjøsmarkedet
Facebook


Lenker


Kjøretøyinformasjon

30/08/2019

Rjukan-ulykken

Kategorisert i: Ukategorisert — Nettredaktør'n @ 22:24

Rapporten fra Rjukan-ulykken som krevde 5 liv er klar. Det er dyster lesing. Klikk på vedlagte link og les rapporten.

Vi plikter alle å sørge for at våre kjøretøy er i forskriftsmessig stand. Ikke alle er mekanikere, men er du usikker, søk informasjon hos likesinnede, meld deg inn i en klubb, bruk google, eller rett og slett nærmeste verksted. Jeg har selv snakket med fører av veteranbil som ikke kunne svare på om kjøretøyet hadde mekaniske eller hydrauliske bremser. Altså hadde vedkommende aldri gjort noe forsøk på å kontrollere verken nivå eller kokepunkt på bremsevæska. (Det skal dog sies at i nevnte tilfelle dreide dette seg om et 30-talls Ford-produkt, med mekaniske bremser, ’with the quality of steel, from toe to wheel’ som gamle Henry yndet å si det, og slik sett var det ingen bremsevæske å kontrollere. Men bileier burde selvfølgelig ha visst dette, selv om man enkelte ganger kan ha flaks..)

https://www.amcar.no/aktuelt/rapport+fra+utforkjoringsulykken+ved+rjukan.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Webdesign: Stein Arne Brekke