Face­book21/02/2011

Eldre litteratur

Kategorisert i: — Nettredaktør'n @ 20:48

Jeg har fått tilgang til en del utgaver av Norsk Motorblad for årene 1926, 1927 og 1928. Bladet var, som det heter, ‘Officielt organ for: Automobilimportørenes forening, Norges Automobil-forbund, Norsk Motorindustri og handel, Motorsport og Trafikkinteresser’. Tenkte noe av dette kunne være av interesse for klubbens medlemmer, så jeg gjør et forsøk på å publisere noe av det her. Begynner litt forsiktig, det kan komme mer etter hvert, dersom det skulle være interesse for dette blant medlemmene.

Først følger forsiden som prydet bladets novemberutgave i 1927:

Deretter en liten reportasje fra den store automobilutstillingen i København i en utgave fra 1928 av samme blad. Litt interessant å lese hvordan artikkelforfatteren synes bilene nå begynner å bli så rimelige at det sannsynligvis snart ikke lenger vil være lønnsomt å bedrive den slags produksjon:

Dernest følger en annonse for et kjent personbilmerke og et mindre kjent lastebilmerke (Norsk Motorblad  nr. 21, November 1927):

‘Alt var mye bedre før’, slik har det visst alltid vært. Her følger et interessant innlegg hvor artikkelforfatteren argumenterer sterkt mot det siste motefenomenet firehjulsbremser, som han da heller ikke har noen tro på at har livets rett, i allefall ikke på våre nordlige breddegrader (artikkelen fortsetter på neste side, der finner vi også en informativ tekst om en nyutviklet og etter sigende svært lovende bilovn. Noen som har kjennskap til, eller har hørt om denne?):

Og så en liten godbit for sportsvognfolket:

Rygby er et merke jeg har et forhold til, her følger en annonse fra 1928. Hele bladet er kun trykket i sort/hvitt, jeg har lagt på litt farge for å fiffe opp nettsidene litt..

Comments are closed.


Nettedaktør: Steinar Brekke | Webdesign: Stein A. Brekke